Ai multe haine pe care trebuie sa le calci zi de zi? Stii si tu cat de obositor si plictisitor e sa faci asta. De crezi ca toate fiarele de calcat din ziua de azi au abur? Pentru ca poti sa calci mai usor o haina asupra careia este si aplicata presiunea aburului dar devine si foarte putin umeda, permitand tesaturii sa se intinda suficient de mult cat sa dispara acele cute.
Ca idee, daca vrei sa nu depui prea mult efort pentru a calca hainele ia-ti si foloseste fierul de calcat cu abur. Totusi, nu exista multe lucruri care sa aiba doar efect pozitiv, trebuie sa existe si parti mai putin bune. Fierul de calcat cu abur nu e o exceptie de la regula.
Avantajele fierului de calcat cu abur
Daca esti pornit pe ideea de a cumpara un astfel de fier probabil vrei sa stii ce beneficii iti aduce, beneficii pe care poti sa ti le faci cu mana ta. In primul rand, e important sa alegi un fier cu rezervorul de apa suficient de capacitiv, dar nu prea mare pentru ca s-ar putea sa te alegi cu un aparat mult prea greu si dificil de folosit.
De asemenea, fierul trebuie sa produca suficient abur pentru a transforma o haina sifonata intr-una nesifonata. Cu cat presiunea este mai mare, cu atat mai mult abur va intra in tesatura si o va intinde. Cu un fier de calcat cu abur poti calca si vertical.
Dezavantajele fierului de calcat cu abur
Ganditi-va la un rezervor pe care trebuie sa il umpleti destul de des daca este mic. Daca ramai fara apa, ramai implicit si fara abur. Aburul nu este pentru orice tip de material. Pentru bumbac, spre exemplu, este cea mai buna solutie. Insa ce te faci atunci cand vrei sa calci haine din poliester cu fierul de calcat cu abur?
Citeste si