Avantajele montajului ferestrelor termopan

Ferestre termopanPopularitatea ferestrelor de tip termopan pe piata din Romania nu este un subiect de discutie nou, clientii companiilor producatoare dandu-si seama de avantajele acestor produse inca de la lansare. In momentul de fata, cele mai populare ferestre termopan sunt cele confectionate din PVC, montajul lor facil avantajand extrem de mult beneficiarii. Rezistente la intemperii, efractie si alte accidente, ferestrele din aceasta gama dispun de o sticla tratata astfel incat sa permita razelor solare patrunderea in interior dar sa nu ofere prilejul caldurii de a parasi incaperea.

Pot spune ca detin anumite cunostinte despre ferestrele de tip termopan, pret de cateva luni avand de-a face cu montajul lor. In atare conditii, adaugand si o analiza de piata, va pot propune numai putin de cinci avantaje vizibile ale montajului geamurilor de tip termopan acasa, la birou sau in orice alt tip de imobil.

Durata medie de viata de aproximativ 20 de ani

Confectionate din PVC, un material recunoscut pentru durabilitate, ferestrele termopan montate corect au o rezistenta sporita in timp. Mai mult de atat, veti beneficia de o izolatie perfecta care face ca apa si vantul sa nu patrunda absolut deloc in interior. Intemperiile sau numeroasele variatii de temperatura nu sunt o problema pentru acest tip de ferestre, conform producatorilor ele ajungand chiar si la o durata de viata de peste 50 de ani

Intretinere facila

Daca am compara ferestrele din termopan cu cele confectionate dintr-un anumit metal, acestea au avantajul ca nu ruginesc si nu necesita o vopsire periodica. Tot ce trebuie sa faceti este sa lubrefiati balamalele o data la cateva luni, materialul de suport necesitand doar curatari periodice de praf si alte elemente externe.

Pentru a-si pastra stralucirea si aspectul ingrijit, se recomanda utilizarea unor solutii speciale pe baza de sapun, curatarea ulterioara realizandu-se in baza unui obiect care nu prezinta zone abrazive.

Izoleaza perfect din punct de vedere fonic si termic

Conform unor estimari realizate de specialisti in domeniul energetic, se pare ca montajul unor ferestre termopan scad costurile la incalzire cu aproximativ 25%. Calculele sunt realiste, am simtit asta pe pielea mea in urma cu mai multi ani, atunci cand am decis sa trec la ferestrele de acest gen. PVC-ul, impreuna cu geamul tratat, ajuta enorm de mult la pastrarea caldurii in interiorul incaperii si nu permite curentului sa patrunda.

De asemenea, in ecuatie putem aduce si conductivitatea termica destul de redusa pe care tamplaria PVC o poseda, totul culminand cu o izolatie termica imbunatatita. De partea cealalta, procectia fonica este posibila datorita indicelui de atenuare a zgomotelor, ferestrele termopan fiind ideale pentru locuintele a caror pozitionare este in zona urbana.

Rol antiefractie

Avand o structura extrem de solida, ferestrele termopan sunt indicate tuturor spatiilor care prezinta risc sporit de spargeri. Fiind vorba despre o constructie care a mai fost victima unor spargeri sau pur si simplu locatia nu prezinta incredere, alegeti ferestre din PVC cu geam antiefractie.

Gama diversificata de culori, forme si modele

Vom pune putin accent pe diversitatea geamurilor, fiecare fereastra confectionata din PVC putand fi completata de un anumit tip de sticla. Avem parte de geamuri Low e care ofera o protectie sporita impotriva caldurii excesive, geamuri refloexive care va ajuta sa obtineti un nivel optim in ceea ce priveste intimitatea, dar si geamuri fumurii sau cu model(cristal, gen vitralii), acestea din urma fiind folosite pentru a va personaliza locuinta.

De partea cealalta, formele si culorile sunt nenumarate, clientii beneficiind de o imbinare perfecta a nuantelor in momentul in care decid sa-si amenajeze imobilul.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.