Atractii turistice Dubai

Un loc magic in care se intalnesc diverse lumi si extreme: orientul intalneste occidentul, antichitatea intalneste civilizatia moderna si impreuna creeaza un oras de vis: Dubai. Acum iti rupi gatul admirand zgarie norii fara capat si peste cateva secunde te trezesti pe stradutele vechi din lut si nisip admirand cladirile orientale adaptate perfect la clima de desert sau inghiontit de diferitii comercianti din souk care iti ofera mirodenii, materiale traditionale sau obiecte de artizanat. Sa nu uitam ca una dintre atractiile turistice din Dubai sunt centrele comerciale si de afaceri care atrag milioane de vizitatori anuali.

Ca destinatie de vacanta, Dubai ofera cateva dintre cele mai luxoase unitati de cazare cum ar fi celebrul hotel Burj Al Arab, Jebel Ali sau Sheraton Dubai Beach Resort. Suntem adesea uimiti de excentricitatile pe care le auzim despre aceasta destinatie, cum ar fi partia de ski construita in interiorul unui Mall sau insulele create artificial, insa nu putem sa nu recunoastem ca dezvoltarea fabuloasa a Dubai-ului din ultimii 50 de ani l-au facut sa devina de sine statator una dintre minunile lumii moderne.

Activitatile pe care le ofera atat pentru turisti, cat si pentru calatorii in interes de serviciu, dar si atractiile turistice de prima mana, sunt multiple si variate. Copii se pot bucura de atentie deosebita, de bone special platite de catre hoteluri pentru a avea grija de acestia in locuri special amenajate, sau de distractia oferita de parcurile acvatice de ultima generatie. In tot acest timp parintii sunt liberi sa se bucure de multe tururi organizate de agentiile de turism, sau de una dintre activitatile oferite: jeep safaris, snowbording pe dunele de nisip, scufundari sau snorkeling sau chiar shopping intr-unul dintre uriasele mall-uri.

Datorita turor acestor atractii turistice Dubai -ul este greu de depasit in ceea ce priveste incasarile anuale din turism. Mai mult, se stie ca aici se creaza trenduri greu de depasit, datorita investiilor continue, care nu se opresc din construit noi hoteluri de lux si atractii spectaculoase, cum ar fi primul hotel subacvatic din lume, cea mai inalta cladire sau prima insula creata de mana omului in forma unui plamier urias.

De asemenea, investiile in sectorul business ii asigura Dubai-ului statutul de centru mondial de afaceri, ceea ce inseamna ca turismul business nu va inceta in curand, milioane de oameni ajungand aici pentru targuri renumite sau intalniri cu partenerii.

Turistii nu sunt multumiti de cresterea continua a preturilor, care escaladeaza in fiecare sezon noi limite, insa trebuie sa recunoastem ca Dubaiul nu a fost niciodata o destinatie low cost. Totusi, hotelurile care incaseaza preturi exorbitante pentru serviciile oferite, si-au castigat o reputatie proasta si au inceput sa fie ocolite de turisti. Deloc intamplator, Dubaiul este un exemplu viu de crestere spectaculoasa si nu ar trebui sa ne surprinda daca cei inadaptabili la acest ritm se vor pierde pe drum.

Dubai-ul pare a fi capabil de a deveni o destinatie de vis, insa infrastructura de baza a orasului mai are mult pana sa ajunga din urma sclipirea zgarie-norilor centrali. Dar daca conditiile oferite vor ajunge pe masura acestor atractii turistice pe care le ofera lumii, vom avea in scurt timp de a face cu gigant al turismului mondial fara precedent in istorie.

Adaugat in: Calatorii

Un comentariu

  1. Maria says:

    Pentru cine ajunge in Dubai, cred ca acel centru comercial merita vizitat, este ceva ce nu ar trebui ratat.