Apel inundatii

Zilele acestea trecem cu totii prin momente grele. Nu era de ajuns faptul ca suntem in plina criza economica, nu era de ajuns ca o ducem din ce in ce mai greu…Acum a venit o nenorocire si mai mare peste noi, o nenorocire care se prezinta in fata noastra sub numele de <INUNDATII> .
Ce se intampla acum in tara este o adevarata nenorocire pentru cei loviti de ape. Intrebarea care ne-o punem cu totii acum este fireasca : DE CE ? De ce ni se darama iarasi casele ? De ce se repeta acelasi scenariu si aproape in fiecare an avem inundatii catastrofale? De ce nu se iau masurile de rigoare ? De ce nu se stabilesc clar prioritatile si obiectivele noastre ca tara si ca natiune, urmarindu-se punerea in practica a planurilor de atingere a acestora (unul dintre ele fiind, bineinteles, indiguirea si regularizarea cursurilor apelor)?
Unii spun ca “ne-a pedepsit Dumnezeu”, altii o iau ca pe ceva fatidic – “asa a fost sa fie” – in timp ce altora nu le pasa. Oare cine o fi vinovat pentru toate aceste lucruri ? Dumnezeu care “vrea sa ne pedepseasca”, noi care “suntem prea rai” si atunci meritam pedeapsa divina, guvernantii “incompetenti si corupti” care nu au inteles care sunt prioritatile noastre in asa fel incat i-a durut in cot de problemele si nevoile noastre ?!?
Oricare ar fi raspunsul la aceasta intrebare este clar ca nu am inteles nimic din greselile noastre si ca, uitam foarte usor ce ni se intampla. Avem memoria scurta. Indiferent cate rele ni se intampla, nu invatam nimic din greseli si, evident , le repetam constant. Cred ca ceea ce ni se intampla zilele acestea ar trebui sa ne puna pe toti pe ganduri.
Sa reflectam la trecut, la noi insine, sa fim mai atenti la greselile noastre pentru a nu le mai repeta si, mai presus de toate, sa fim solidari intre noi. Orice ajutor, oricat ar fi el de mic este binevenit…Daca rezonezi cu ceea ce am scris eu aici, incearca sa ajuti si tu cat poti si in ce modalitate poti.
Ajuta si vei avea doar de castigat ! Respectul si multumirea celor din jurul tau dar si…bucuria sufleteasca incomensurabila si de nepretuit !

Adaugat in: Diverse, Evenimente

Comentariile sunt inchise.