Android ramane cel mai popular sistem de operare pentru mobile

Sunt fan Android si pot afirma cu tarie ca este singurul sistem de operare pentru mobile care m-a multumit pe deplin. Stiu, parerile sunt impartite si fiecare afirmatie de acest gen este insotita de o doza importanta de subiectivism, insa atuurile de baza ale Androidului in fata iOS sau Windows Mobile mi se par mai mult decat evidente: fiabilitate, un numar impresionat de aplicatii gratuite/platite si update-uri periodice care desavarsesc experienta utilizatorului.Sisteme de operare pentru mobile

Ultimul studiu efectuat de Kantar WordPanel ne confirma faptul ca Android este lider detasat pe piata dedicata sistemelor de operare pentru trminalele mobile, procentul de 79% devenind o adevarata problema psihologica pentru iOS sau Windows Mobile, sisteme de operare care nu insumeaza nici macar 20% din aceasta imensa piata.

Realitatea este una crunta pentru iOS, Windows Mobile sau chiar BlackBerry, companii care pierd teren in fiecare trimestru. La nivel de producatori de smartphone-uri sau tablete, LG si Motorola par a se incumeta sa se bata de la egal cu Samsung sau Apple, lideri autoritari conform Kantar. La baza stau lansarile celor mai performante terminale lansate pe piata de cele doua companii, G3 si Moto X fiind destul de apreciate de catre publicul larg.

Android este cel mai popular sistem de operare in Europa si in Statele Unite, cele mai puternice piete ale momentului. Daca in Europa, Android se mandreste cu o cota de piata de 73.9%, in SUA cifrele ne indica un procent de 61.8%. Pe locul doi in acest clasament se situeaza iOS, zona europeana consemnand un procent de 15.4%, in timp ce piata din SUA este una cu mult mai puternica, iOS insumand 32% din totalul utilizatorilor de terminale mobile. Pe ultima treapta a podiumului ramane Windows Phone, Microsoft reusind sa-si pastreze procentele de 9.2% din piata europeana si 4.3% din cea americana.

Piata intr-o ascensiune mai mult decat evidenta este cea chineza, liderul surpriza in ceea ce priveste terminalele mobile vandute fiind Xiaomi, cu 30.3% din piata. Samsung pastreaza o cota de aproximativ 18%, in timp ce iOS reuseste sa atraga putin peste 3% din utilizatori. In ceea ce priveste preferintele asiaticilor, acestea sunt certe, 16% din totalul telefoanelor mobile vandute in ultimul an avand un display de peste 5.5 inci.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.