Alte 5 lucruri pentru care folosesc Google

Majoritatea oamenilor, atunci când aud de Google se gândesc automat la motorul de căutare pe care l-a dezvoltat gigantul din Mountain View în ultimul deceniu. Cu toate acestea, a încetat, de mult timp, să mai reprezinte un simplu motor de căutare. În fiecare zi ne izbim de situaţii din care ieşim mult mai repede şi mai uşor cu ajutor de la Google.

Hai să recunaştem că, cu greu ne putem imagina o săptămână din viaţă fără un mic sprijin de la Google. Că e vorba despre căutări după cuvinte cheie, Maps, Earth, Docs, Blogspot, Gmail, Youtube, Books sau mai noile Art şi Body, activităţile noastre au început să depindă de Google, deşi folosim mai puţin de 10% din puterea pe care o are.

Pentru că majoritatea serviciilor mari pe care le oferă sunt cunoscute, am să fac o listă cu alte 5 utilizări pe care Google le are, dar care nu sunt atât de exploatate şi care te pot ajuta la greu. Sunt cele pe care eu le folosesc cel mai des şi de cele mai multe ori sunt extrem de uşor de utilizat.

1. Convertor – Fie că este vorba despre cm în inch, grade Kelvin în Fahrenheit sau Celsius, USD în RON,  Google le converteşte pe toate şi o face destul de bine. Vrei să afli rapid câţi cm reprezintă 11 inch sau cât înseamnă 1644 de euro în RON? Nimic mai simplu. Pui la termenii de căutare valorile şi unităţile dorite şi totul este rezolvat în câteva secunde.

Exemple:

 • 8 inch în cm = 8 inch in cm
 • 23 grade Fahrenheit în Celsius = 23 Fahrenheit in Celsius
 • 773 dolari în ron = 773 USD in RON

2. Prognoza meteo – Există diferite servicii care oferă prognoză meteo pentru câteva zile în avans, dar Google mi se pare cel mai uşor de folosit. Pui între termenii de căutare cuvântul “weather”, apoi locaţia dorită şi ai prognoza pentru următoarele 3 zile.

Exemple:

 • prognoza meteo pentru Alba Iulia = weather Alba Iulia
 • prognoza meteo pentru Oviedo, Spania = weather Oviedo, Spain

3. Calculator – De la simple operaţii de adunare sau înmulţire, până la logaritmi sau factoriali, Google le ştie pe toate. Deşi am calculator de birou, calculator pe mobil şi calculator în sistemul de operare, cel oferit de Google este unul complex, dar uşor de utilizat. Cunoaşte ordinea de efectuare a operaţiilor matematice şi ştie să lucreze cu parantezele.

Exemple:

 • 22 x (33 + 21 : 7) – 44 = 22*(33+21/7)-44
 • 33 la putere 4 = 33^4
 • radical din 9801 = sqrt 9801
 • 14 factorial = 14!

4. Timpul local – De multe ori avem nevoie să ştim care este ora locală într-o anumită parte a lumii. Poate vrem să sunăm pe cineva şi nu vrem să deranjăm în toiul nopţii. Google ne ajută. “Time” urmat de locaţia dorită şi aflăm răspunsul.

Exemple:

 • ora locală pentru Beirut  = time Beirut
 • ora locală pentru Madagascar = time Madagascar

5. Informatii utile pentru siteuri – Pagini similare, pagini din cache, websiteuri către care linkează un anumit site sau linkuri pe care le conţine, toate pot fi alfate uşor şi în timp scurt prin intermediul Google. Tot ce trebuie făcut este să introduci termenul “info:”, urmat de adresa completă a websiteului urmărit şi obţii o listă cu cele dorite

Adaugat in: Google, Internet

Comentariile sunt inchise.