Alfred Hitchcock – parintele filmelor horror

Mai mult ca sigur ati auzit de Alfred Hitchcock. Considerat a fi cel mai bun regizor al secolului 20 si totodata unul dintre cei mai cunoscuti pionieri ai cinematografiei la nivel mondial HitchCock a lasat in urma-i peste 60 de filme, multe dintre ele fiind astazi disponibile doar pe Internet, pe site-urile de filme online sau in arhivele studiourilor de la Hollywood.

Biografia pe scurt

S-a nascut in ultimul an al secolului 19, in 1899, intr-o familie engleza cu origini irlandeze, despre care se stie ca nu l-a menajat catusi de putin. De altfel, abuzurile verbale si pedepsele aplicate micului Alfred s-au transpus mai tarziu in cariera cinematografica a acestuia, ca forma de revansa fata de parinti. Hitchcock a fost inca de la inceput un singuratic: inlaturat de colegi (a fost trimis la o scoala catolica si mai apoi la un colegiu iezuit) si neavand sprijin in familie, s-a refugiat in mancare si intr-un univers terifiant, pe care mai apoi l-a ecranizat cu maiestrie.

Si totusi, poate obezitatea l-a salvat intr-o anumita masura de la o moarte sigura, fiind respins de la efectuarea stagiului militar. Neavand prea multi bani, Alfred incepe sa caute de munca intr-o Britanie macinata de razboi si ajunge sa lucreze pentru o companie responsabila cu electrificarea Londrei. Nu se stie ce anume l-a facut pe tanarul englez sa se apuce de scris, dar cert e ca in 1921 publica prima nuvela intr-un ziar local, fara prea mult succes.

Primul contact cu filmul l-a avut inainte sa se apuce de scris, in cadrul unui serviciu pentru un studio cinematografic. Responsabil cu scrierea unor titluri care sa atraga lume in cinematografe, Alfred devine pasionat de film si de fotografie, iar 5 ani mai tarziu pleaca in Germania, acolo unde devine regizor. De acolo si pana la ecranizarea unor filme precum “Ciorile”, “Psycho”, “Sabotorul” si altele nu a mai fost decat un singur pas.

Ecranizarea vietii lui Alfred Hitchcock a avut loc in 2012, atunci cand Sir Anthony Hopkins l-a interpretat in filmul omonim. Ecranizarea e disponibila in cinematografe, precum si pe site-urile de filme online.

Adaugat in: Diverse, Filme, Interesant

Comentariile sunt inchise.