Alegeti shoppingul online pentru piese auto!

Sa cumparati piese auto online poate fi o strategie economica prin care puteti alege dintr-o gama larga de piese folosite si reconditionate, care sunt, practic, la fel de bune ca unele noi. Indiferent daca aveti nevoie sa va inlocuiti parti mai mari ale masinii, cum ar fi transmisia sau doar unele mici, de exemplu becurile de la faruri, le puteti gasi pe toate de la A la Z in mediul virtual, existand numeroase site-uri care si-au focalizat activitatea pe aceasta nisa a dezmembrarilor auto.Cand vine vorba de cumpararea unei masini, exista doua optiuni pe care va puteti baza: puteti cumpara o masina noua pe care sa o schimbati o data la fiecare 2-3 ani pentru un model mai nou sau puteti cumpara o masina pe care s-o pastrati 7-10 ani, pana se uzeaza de tot, profitand la maxim de aceasta.

Daca optati pentru a doua varianta, este important sa stiti ca va fi destul de greu sa o mai vindeti dupa o asemenea perioada lunga de timp. Desigur, cea mai economica decizie este sa va pastrati masina timp de cativa ani, iar dupa ce piesele incep sa se erodeze si varsta isi spune cuvantul, puteti incepe procesul vanzarii, deoarece toata lumea stie ca nu este convenabil sa pastrati un autoturism care are in permanenta nevoie de schimbari sub capota.
Din alt punct de vedere, nu este indicat sa cumparati o masina cu pretentii prea mari, deoarece regula auto generala este “Masina scumpa, piese si mai scumpe”. Aceasta regula se aplica pentru toate modelele si firmele de masini, in special pentru cele sport, ale caror piese trebuie sa fie inlocuite cu altele, direct de la producator. De exemplu, unei masini mai ieftine puteti sa-i schimbati piesele cu unele second-hand sau cumparate online, insa uneia scumpe nu i se vor potrivi decat piesele originale.

In general, orice website care ofera piese auto spre vanzare prezinta o gama larga din care puteti alege ceea ce aveti nevoie, de la piese pentru autoturisme de mici dimensiuni pana la vehicule agricole si remorci. De exemplu, inlocuirea unui radiator cu altul, cumparat online, va poate scuti cu pana la 60% din pretul initial din magazinele fizice. De aceea, este important sa verificati si site-urile parcurilor de dezmembrari auto inainte sa faceti o alegere cu privire la achizitionarea unor piese auto pentru masina dumneavoastra.

O alta posibilitate este sa cumparati piese auto din dezmembrari sau reconditionate, la preturi mici, care au aproape aceeasi eficienta ca unele noi. Nu putini oameni care au facut aceasta alegere au comparat piesele reconditionate cu cele cumparate din magazinele autorizate si au constatat ca acelea folosite sunt mai rezistente. Desi puteti gasi piese si cauciucuri ieftine in magazine, este bine sa cautati online ceea ce aveti nevoie. Este bine sa verificati vechimea acestora si sa cereti imagini cu ele, inainte sa le comandati, pentru a vedea cel putin in ce stare se afla. Daca doriti sa va reconditionati propriile piese auto, puteti apela la un service auto sau la magazine care ofera piese noi, in schimbul celor vechi.

Adaugat in: Auto & Moto

Un comentariu

  1. Foarte bune idee, mai facem si noi economie. Putem gasi foarte multe piese si accesorii auto online, avem de unde alege. Tot ce trebuie sa facem este sa cautam bine si sa alegem exact piesa potrivita.