Alegerea unor sisteme de supraveghere video adecvate afacerilor offline

Performanta si flexibilitatea sunt doua din caracteristicile de baza pe care cei mai multi proprietari  de afaceri le cauta pentru protectia si securitatea investitiei lor. Insa modul ca aceasta necesitate isi gaseste rezolvarea poate sa treaca printr-o serie de inconveniente – cele mai multe dintre ele fiind cauzate de neintelegerea unor aspecte esentiale in ceea ce priveste clasificarea si functionarea unor camere. Monitorizarea afacerii, de oriunde, prin intermediul laptopului sau telefonului mobil incepe sa fie nu un lux, ci o necesitate, in acest secol al vitezei si a mobilitatii.  Asadar, daca ne decidem sa punem securitatea pe primul loc, trebuie sa intelegem factorii tehnici de diferentiere  a acestor produse. Descopera acum o gama de sisteme de supraveghere video performante care sa iti aduca mai multa liniste si siguranta in toate activitatilor tale!

Criterii de diferentiere a camerelor  si sistemelor de securitate

1. Inainte de a stabili tipul camerelor, trebuie sa analizam spatiul vizat si sa ne decidem asupra numarului  de camere si amplasarii acestora. Sunt necesare camere rezistente la umezeala sau cu posibilitatea inregistrarii in conditii de iluminare slaba (sau intuneric)? Atentie insa si la unghiul vizual pe care acestea il pot acoperi; daca au si functia de rotire a obiectivului, cea de zoom – in contrast cu cele care au o pozitie fixa. Trebuie sa luam in calcul intrarile, caile de acces, pentru un numar corect.

2. Dupa cum spuneam, daca dorim sa accesam filmarea de la distanta, trebuie sa alegem camere de tip IP ce suporta acest protocol; mai mult, unele sisteme de supraveghere video se pot configura pentru a trimite alerte prin sms sau email posesorului, in cazul detectarii de miscare.

3. Posibilitatea de inregistrare – cantitatea de material filmat trebuie stocat/arhivat. Dimensiunea acestuia, alaturi de rezolutia (calitatea) sa sunt factori care determina marimea hard-disk-ului necesar si tipul DVR-ului. In functie de compresie, numarul de zile la care faceti verificarea, se pot gasi modelele adecvate.

4. Camere video cablate sau de tip Wi-fi – in vreme ce primele sunt cele mai intalnite, cel de-al doilea tip de sisteme de supraveghere video sunt alese in special datorita mobilitatii lor extraordinare. Bineinteles, totul vine cu un cost si un risc – camerele wireless fiind foarte usor de furat.

5. Tipul DVR-ului –  daca va hotarati initial, datorita  bugetului, pentru un anumit numar de camere video, insa nu neglijati posibilitatea ca pe viitor sa mai adaugati la numarul acestora, trebuie sa stiti ca aceasta componenta, inclusa in sistem, e cea care da numarul maxim de canale video acceptate (linii pentru camerele aferente).

Alte criterii pot sa includa forma acestor camere video, tipul in care se pot ascunde (camufla) , distanta de iluminare.  Ca si referinte generale, un DVR cu patru canale e  recomandat pentru afaceri mici si pentru locuinte de dimensiuni normale, in vreme ce un DVR cu opt canale e adecvat pentru magazine mici care doresc si monitorizarea depozitului; in fine, sistemele cu 16 canale sunt bune pentru afaceri mai mari, ce isi doresc extinderea in viitorul apropiat, sau pentru locuinte de peste cateva sute de metri patrati. Clientii pot sa opteze pentru sisteme de supraveghere video care vin la pachet complet – kit, cat si pentru configurarea unor solutii personalizate.

 

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.