Alege tensiometrul care ti se potriveste

Un tensiometru cu capsula aneroida permite citirea valorilor tensionale pe un cadran cu ajutorul unui ac indicator. Manseta se umfla manual cu ajutorul parei de cauciuc din dotarea tensiometrului. La un tensiometru digital manseta poate fi umflata manual sau automat cu ajutorul unui minicompresor incorporat in aparat. Citirea valorilor tensionale se afiseaza pe un ecran cu cristale lichide. Puteti alege tensiometrul care este cel mai confortabil de utilizat.

Tensiometru M2 este portabil iar manseta din dotarea tensiometrului are de obicei si un stetoscop. Aceste modele de tensiometre sunt de obicei mai ieftine decit tensiometrele digitale. Insa un dezavantaj al tensiometrelor cu capsula aneroida este acela ca pentru unii pacienti cu hipertensiune arteriala, este dificil sa auda la stetoscop zgomotele arteriale sau sa umfle manseta cu ajutorul parei de cauciuc.

Tensiometrele digitale sunt cele mai utilizate tensiometre pentru masurarea tensiunii arteriale la domiciliu deoarece sunt foarte simplu de utilizat. Spre deosebire de de tensiometrele cu capsula aneroida (tensiometrele clasice) tensiometrul digital afiseaza valorile tensionale si pulsul sub forma unor numere pe un ecran mare. Acest lucru face mult mai usor de citit ce valoare tensionala a fost determinata. Puteti achizitiona chiar si un monitor digital avind incorporat o imprimanta pentru tiparirea graficului evolutiei tensiunii arteriale.

Componenta principala a tensiometrului automat este senzorul de presiune care are acelasi rol cu cel al stetoscopului. De asemenea, daca masuratoarea tensiunii arteriale nu se efectueaza in conditii standard de masurare, pe ecranul tensiometrului automat apare mesaj de eroare. Manseta tensiometrului se umfla automat cu ajutorul unui minicompresor incorporat in tensiometru si se dezumfla automat cind se masoara tensiunea arteriala. Majoritatea tensiometrelor automate functioneaza cu ajutorul bateriilor alcaline model AA sau AAA sau cu un adaptor de curent. Unele modele permit masurarea tensiunii arteriale atit la bratul sting cit si la cel drept. Puteti achizitiona un astfel de tensiometru automat cu preturi incepind de la 159 si pina la 399 lei sau chiar mai scumpe.

Cind alegeti un tensiometru automat, este foarte important sa aiba manseta corecta pentru circumferinta bratului dvs. O manseta cu dimensiunea corecta va permite determinarea corecta si precisa a valorilor tensionale. Majoritatea tensiometrelor sunt dotate cu mansete pentru circumferinta bratului de 32 cm dar optional sunt si mansete mai mari pentru circumferinta bratului de pina la 42 cm. De asemenea, asigurati-va ca puteti folosi cu usurinta tensiometrul ales si ca puteti citi usor valorile indicate pe ecranul sau.

In cazul in care banii joaca un rol important in decizia alegerii unui tensiometru automat, atunci alegeti un tensiometru care se potriveste nevoilor dvs. si care se incadreaza in bugetul alocat. Cind vine vorba despre sanatatea dvs. va trebui sa decideti daca intr-adevar chiar puteti pune un pret pe ea.

Uitati-va in jurul dvs si vedeti ce optiuni aveti. Puteti achizitiona un tensiometru digital din farmacie, magazin de tehnica medicala sau magazin online specializat in comercializarea unor astfel de produse medicale. S-ar putea sa stiti pe cineva care are un tensiometruautomat acasa. Daca este asa, intrebati ce v-ar putea recomanda. S-ar putea sa va recomande acelasi tip de tensiometru cu cel pe care il foloseste sau sa va spuna sa nu achizitionati acelasi tip de tensiometru deoarece nu este multumit.

Atunci cind alegeti un tensiometru , doriti sa alegeti un aparat care sa fie usor de folosit si de citit. Asigurati-va ca intelegeti cum se foloseste deoarece cu cit sunt mai putine neintelegeri in modul de operare cu atit mai benefic va fi pentru dvs sa folositi tensiometrul. Imaginati-va cit de bine o sa va simtiti din punct de vedere a starii de sanatate atunci cind veti obtine controlul hipertensiunii arteriale. Este mult mai simplu sa monitorizati de acasa tensiunea arteriala decit sa mergeti frecvent la cabinetul medical pentru aceasta monitorizare. Scaderea tensiunii arteriale diminua riscurile de accident vascular cerebral sau afectiuni cardiace sau renale.

Aparatura Medicala on Line este un site specializat in comercializarea online de aparatura medicala si consumabile pentru utilizarea in unitati sanitare precum si la domiciliul pacientilor. Oferim peste 100 de produse cu inalte standarde de calitate si punem siguranta si sanatatea pacientilor la baza principiilor fundamentale ale afacerilor noastre.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.