Ai o afacere online? Invata cum sa-ti castigi clientii!

8Ideea de afacere online se pare ca este din ce in ce mai raspandita. Daca tu ai o asemenea afacere si reusesti sa castigi increderea potentialilor clienti, atunci poti spune ca ai dat lovitura. Nu este usor sa ai o afacere online, care sa fie si profitabila, dar tocmai acesta este motivul: proprietarii unor astfel de afaceri nu cunost strategiile care sa-i duca acolo unde isi doresc ei sa ajunga, la succes. Majoritatea considera ca daca reusesti sa ii atragi, deja i-ai si castigat, insa intre a atrage unii clienti, si a le castiga increderea, este mare diferenta. Problema oamenilor ce incearca o afacere online este in general aceeasi: ei incearca si investesc o groaza de bani in a atrage privirile, dupa care se opresc. Insa cel mai important este abia pasul urmator, in care trebuie sa castigi increderea celor carora le-ai atras privirile. Pare destul de complicat, insa lucrurile sunt foarte simple.

Pentru a avea succes intr-o afacere online, trebuie sa stii cateva lucruri foarte importante. De exemplu, haideti sa discutam despre testimoniale. Intr-o astfel de afacere, rolul marturiilor este crucial. Ele pot avea un impact mai mare decat orice alte strategii de marketing sau orice alte instrumente care sunt folosite in promovarea unei afaceri. Incercati sa puneti accent pe acest aspect, si va garantam ca deja lucrurile vor incepe sa se schimbe. Este de asemenea foarte important cat de aproape dorim sa fim fata de posibilii clienti. Poate vi se pare o banalitate daca va spun ca fotografiile angajatilor, si a tuturor celor implicati in firma joaca un rol important in succesul pe care il poate avea o afacere. Insa este foarte adevarat acest lucru!

Daca veti prezenta aceste fotografii, si poate cateva informatii despre fiecare membru al echipei, oamenii va vor simti sinceri, transparenti, deschisi, gata sa le fiti intr-adevar aproape. Ce aspecte mai joaca un rol important in succesul pe care o afacere online il poate avea? Virusii fac ravagii pe internet, si o multime de site-uri nu se protejeaza. Daca site-ul tau raspandeste virusi, nu te astepta ca acei clienti care au realizat acest lucru, sa revina si sa va viziteze din nou. Si recunosc, acest aspect chiar pare un lucru banal, la care poate nimeni niciodata nu se gandeste, atunci cand porneste o afacere online. Insa din experienta mea si a altora, pot afirma ca totusi aceasta neglijenta poate avea urmari negative asupra rezultatelor.

Da, o afacere online poate fi o afacere de succes. Problema este ca in general oamenii trateaza acest tip de afacere cu superficialitate, cand de fapt, chiar daca este o afacere in mediul online, este la fel de importanta ca si celelalte. O afacere online are nevoie de un plan de strategie la fel de bine pus la punct, ca oricare alta afacere. O afacere online care se doreste a fi prospera, necesita seriozitate, rigurozitate, investitie de bani si timp. Deci lucrurile nu sunt chiar atat de simple!

Adaugat in: Business

Comentariile sunt inchise.