Ai de gand sa-ti construiesti o casa? Trebuie sa ai in vedere urmatoarele lucruri…

Nu intuiam ca o sa aprofundez atat de mult un subiect pe care nu-l stapanesc in adevaratul sens al cuvantului: constructiile. Intr-un articol anterior dezbateam preferintele mele in ceea ce priveste locuinta perfecta, pornind de la tipul constructiei si pana la micile detalii care tin de amenajarile interioare sau exterioare. Dincolo de preferintele fiecaruia, pentru ca sunt mai mult decat convins ca exista pareri pro si contra cu privire la asa-zisa casa de mici dimensiuni dar realizata in conformitate cu un proiect bine bus la punct si un plan arhitectural impecabil, cateva elemente sunt esentiale si general valabile.

Desi nu sunt arhitect si nici specialist in amenajarile interioare sau exterioare, in urma unei documentari adecvate am asimilat destul de multe cunostinte despre acest domeniu si imi permit sa impartasesc cu voi cateva aspecte pe care mi-as dori sa le parcurgeti si sa le comentati in baza unor argumente solide. Bineinteles ca accept atat pareri aprobatoare cat mai ales critici care pot sa dezvolte subiectul si sa conduca la o informare corecta a tuturor celor care citesc ideile expuse in acest articol.

Bun, revenind asupra ideii de baza, o sa incep prin a puncta unul dintre criteriile de baza al oricarei locuinte pe care intentionati sa o construiti: proiectul arhitectural. Inca nu sunt in postura de a comenta foarte mult pe baza acestui criteriu, inca nu simt nevoia si nici nu am pregatirea necesara in vederea achizitionarii unui proiect de casa, insa fiecare dintre voi ar trebui sa puna pret pe baza oricarei constructii. In cazul locuintei, proiectele arhitecturale sunt pilonii principali, in atare conditii fiind absolut necesar sa dati dovada de o inteligenta sporita si sa mizati doar pe un plan conceput de un specialist. Angajati un arhitect sau o echipa dedicata proiectelor de case, indiferent de tipul sau de anvergura proiectului avand garantia ca urmatoarele etape sunt incluse intr-un plan conturat in cele mai mici detalii.

Proiecte case

Presupunand ca ati pus la punct tot ceea ce tine de etapa preliminara si ca aveti la indemana aprobarile aferente si un proiect atent definit, veti avea nevoie de o echipa de constructori dar si de unelte si materiale de cea mai buna calitate. Sa fiu sincer, in ceea ce priveste echipa de constructori, nu am cunostintele necesare in vederea stabilirii unui ghid de recrutare, insa la capitolul unelte si materiale de constructii cred ca pot sa trag cateva concluzii. Nu apelati la un plan in urma caruia sa fiti nevoiti sa cheltuiti sume exorbitante pe unelte, este mai mult decat evident ca urmatoarea constructie similara va fi posibila peste cateva decenii sau chiar deloc. Lasati totul in baza specialistilor alesi sa va construiasca locuinta sau, in cel mai rau caz, mizati pe inchirierea uneltelor de lucru, sumele economisite pot fi destul de considerabile in cazul unei constructii mai putin costisitoare. La capitolul material de constructii ecuatia este relativ simpla, fiecare magazin dispunand de consultanti de vanzari, in timp ce planul arhitectural poate fi destul de usor deslusit de catre inginerul constructor, astfel ca va revine o lista precisa de cumparaturi.

Materiale de constructii

Veti ajunge in postura in care casa voastra este in stadiul de „constructie la rosu” sau chiar finisata, cel putin la nivelul de baza care sa va permita sa elaborati si un plan de amenajare. Stiu, cu totii tindem sa credem ca suntem specialisti in orice tip de amenajare si ne lasam pradati de niste idei fixe care nu se potrivesc de fiecare data. Cel putin in cazul meu, prefer oricand sa angajez un consilier in amenajarile interioare sau exterioare sau chiar sa apelez la un specialist care sa-mi contureze un plan similar celui arhitectural. Schitat in cele mai mici detalii, planul dedicat amenajarii locuintei poate fi pus in practica destul de usor, rezultatul fiind o locuinta la care ati visat dintotdeauna.

Stiu, vor urma sau am omis destule etape importante, insa, cel putin in viziunea mea, am punctat trei dintre chestiunile peste care niciun viitor proprietar de imobil nu poate trece. Completati ideea articolului dupa bunul plac, tind sa cred ca subiectul poate fi dezvoltat in orice moment.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.