Ai cumpara o licenta de joc?

Nu mai sunt de mult timp un impatimit al jocurilor, singurele momente in care aleg sa ma relaxez jucand cate ceva fiind cele de extrema, in care chiar simt nevoia sa ma detasez total de stres si de munca si sa ma delectez cu un joc. Am ales sa discut putin despre chestiunea legata de licentele de jocuri pentru ca sunt multi pasionati de gaming si mai stiu faptul ca, in Romania, pirateria este in floare.

Cati dintre voi va cumparati jocurile in original? Sau mai bine spus, cati dintre voi preferati sa descarcati jocurile de pe torenti sau alte site-uri de piraterie? Ei bine, nimeni nu cred ca stie aceste date cu exactitate insa banuiala mea este una destul de apriga: raportul dintre cei care descarca jocuri pc gratis si cei care prefera sa cumpere o licenta de joc este unul categoric dezastruos din punct de vedere legal. Motivele cred ca sunt destul de diversificate, insa, principalul mi se pare cel legat de aspectul financiar. Este drept, o licenta de joc costa destul de mult, mai ales daca ne referim la jocurile lansate de curand, cu o grafica aproape perfecta, cu un gameplay foarte complex sau cu o implicare a gamerilor destul de ridicata. Insa aspectul legal ar trebui sa conteze si el destul de mult, mai ales ca suntem o tara membra a Uniunii Europene, astfel ca sfatul meu ar fi sa meditati mai mult inainte de a descarca jocurile in format piratat si sa optati mai degraba pentru achizitionarea unei licente de joc, mai ales daca ne gandim la faptul ca preturile sunt intr-o continua scadere.

Referitor la licentele de jocuri, imi amintesc ca ultima pe care am achizitionat-o a fost cea de Fifa 2011, ultimul joc pe care l-am jucat cu regularitate. Nu a costat foarte mult, undeva peste 100 de lei. Nici macar nu stiu daca a meritat, perioada in care l-am jucat fiind destul de scurta. Din punctul meu de vedere insa, pentru un gamer adevarat, care se joaca cel putin 6-8 ore zilnic, o licenta pentru jocul preferat este obligatorie si, mai mult de atat, merita orice efort financiar.

Un alt joc pe care eu l-am admirat si l-am jucat cu o placere deosebita a fost seria Stronghold. Am dat acest exemplu ca sa vedeti cam care este suma prin care va puteti achizitiona un joc extrem de bine realizat. Stronghold face parte din seria de jocuri de strategie pentru pc, dispunand de un gameplay extrem de interesant dar si de numeroase facilitati in timpul jocului care iti permite sa-ti dezvolti foarte mult gandirea, inteligenta si tactica de lupa. Gameplay-ul este unul destul de simplist, scopul jocului este de a simula razboaiele de acum cateva sute de ani, perioada in care arcurile, sabiile sau catapultele erau principalele arme impotriva dusmanilor. In afara simularii luptelor propriuzise, dobandesti reale calitati de administrare a propriului castel, de la construirea locuintelor pentru popor, pana la procurarea hranei sau a unor echipamente de lupta. Revenind la licentele de jocuri, regasiti aproximativ 5 jocuri pc din seria Stronghold la aproximativ 60 de lei. Scump? Mi se pare mai degraba o suma modica pentru un gamer care investeste sute sau chiar mi de lei in unitate, un echipamente si alte accesorii!

Revenind la tema principala a articolului? V-ati cumpara o licenta de joc?

Adaugat in: Diverse, Jocuri

Comentariile sunt inchise.