Fiecare persoana vrea sa isi incerce norocul ca antreprenor, motivatia fiind reprezentata fie de dorinta de autodepasire, fie de necesitatea fiecaruia de a-si spori castigurile. Domeniile in care puteti excela din postura de „antreprenor” sunt numeroase, insa ideea de baza este aceea de a va orienta catre o arie care va avea mereu cautare, asa cum este cea a agriculturii. Pentru aceia dintre dumneavoastra care nu stiu de unde sa porneasca, m-am gandit sa selectez trei idei pentru afaceri agricole profitabile, la mare cautare in societatea actuala.
Cresterea caprelor si comercializarea specialitatilor din lapte sau carne
Daca doriti sa aflati originile acestei idei de afaceri, cel mai probabil ar trebui sa cunoasteti cateva dintre beneficiile oferite de laptele de capra. Aceasta specialitate este foarte cautata de catre publicul autohton prin prisma proprietatilor sale antiinflamatorii, dar si datorita faptului ca amelioreaza simptomele bolilor digestive sau neurologice.
Tocmai de aceea, un pret de vanzare care atinge pragul de 3, 5 RON/ kilogram nu pare unul neaccesibil pentru o persoana care doreste sa fie mai putin predispusa afectiunilor dermatologice, neurologice ori diverselor tipuri de cancer. Specialistii recomanda sa mizati pe un efectiv de aproximativ 100 de capre, un exemplar din rasa Carpatina producand, in medie, circa 1,5 litri de lapte pe zi, pentru o perioada de opt luni dintr-un an.
Fructele de padure, deliciul nelipsit dintr-o dieta echilibrata
Conform portalului www.afaceripedia.ro, persoanele care nu au ocazia de a-si petrece vacantele la munte ori la bunici ravnesc dupa bunatatile naturale pe care ceilalti le gasesc in gradinile celor dragi. Coacazele, murele, zmeura ori capsunile nu sunt, de cele mai multe ori, fructe pe care le putem individualiza in ofertele pietelor urbane, iar din aceasta cauza o astfel de afacere ar deveni una mai mult decat profitabila pentru un antreprenor inteligent.
Singurele resurse de care aveti nevoie pentru a pune in aplicare o astfel de afacere sunt reprezentate de terenul agricol propriu – zis, dar si de forta de lucru necesara ingrijirii culturilor de fructe. Paleta vasta de potentiali clienti, diversitatea contractelor de colaborare pe care le puteti semna cu restaurantele, cofetariile, patiseriile sau cu producatorii „bio”, dar si grila promitatoare de preturi pe care o afiseaza fructele de padure reprezinta cei trei indici edificatori care ar trebui sa va capteze atentia.
Cultivarea trandafirilor, o afacere pentru personalitatile romantice
Daca florile reprezinta o pasiune ascunsa pentru dumneavoastra, atunci ati gasit o directie potrivita de aplicare practica a acesteia. Cutivarea trandafirilor nu este o afacere noua pentru segmentul agricol, insa castigurile pe care ea le promite pot ajunge la pragul de 220.000 RON pe an. Singura conditie este aceea de a va extinde orizonturile, producand in egala masura flori pentru decoratiuni, sirop, ulei, otet sau dulceata de trandafiri.
Nimeni nu a spus ca vorbim despre o afacere simpla, pentru a va bucura de o „recolta” bogata si sanatoasa fiind nevoie de numeroase cunostinte. Spre exemplu, dumneavoastra trebuie sa va informati, ori sa apelati la serviciile unui cadru specializat care sa cunoasca misterele celor mai ravisante specii de trandafiri, dar si aspectele esentiale de ingrijire a acestora: tehnici de plantare, de altoire, precum si modalitati de prevenire a aparitiei daunatorilor.
Citeste si