Afla cum functioneaza Google! [Infografic]

Mai mult sau mai putin cunoscut de catre utilizatorii de rand ai internetului si, implicit, ai motoarelor de cautare, putem spune faptul ca Google este de departe cel mai mare motor de cautare existent la data redactarii acestui articol. Ceea ce este foarte interesant in legatura cu un asemenea motor de cautare, respectiv Google, este maniera sa de lucru, modul cum reuseste sa inglobeze atatea informatii dar si modalitatile de afisare al rezultatelor intr-o ordine atat de clara, perfecta as putea spune(asta desi multi ma vor contrazice, indeosebi proprietari de site-uri si oameni angrenati in domeniul SEO, insa trecem cu vederea aceste aspecte, mai mult sau mai putin subiective).

Ce face de fapt Google? Detine o baza de date impresionanta, o baza de date in care colecteaza informatiile disponibile pe zeci de milioane de site-uri si pe care reuseste sa o sorteze indeajuns de bine incat informatia finita, pusa la dispozitie utilizatorilor sai, sa fie de cea mai buna calitate. N-o sa ma rezum la utilizatorii straini ai Google-ului ci la cei romani, astfel ca as putea baga mana in foc ca peste 90% dintre ei au cautat macar odata o informatie pe google.ro, o mare parte dintre acestia lovindu-se zilnic de aceasta operatiune. Ce putem gasi accesand Google? Orice! De la stiri, articole de blog, informatii stiintifice, detalii despre persoane sau locatii din intreaga lume si pana la tweet-uri, facebook posts sau imagini/video-uri. N-as vrea sa par subiectiv, insa cuvantul cel mai potrivit pe care l-as putea atribui lui Google ar fi: COMPLET!

Dincolo de acest intro pe care mi-am permis sa vi-l ofer, trec rapid la ideea principala a articolului, este vorba despre un infografic oferit de cei de la PPCBlog care ne demonstreaza intr-un mod cat se poate de succint complexitatea motorului de cautare Google precum si modul de lucru adoptat, unul mai mult decat inteligent si organizat.

M-am uitat cu atentie peste infografic si am tras urmatoarele concluzii, sper sa nu ma insel:

1. Google dispune de un algoritm extrem de complex si stabil, poate cel mai performant in clipa de fata.

2. Puneti pana si creati continut de calitate, Google este indeajuns de inteligent sa faca diferenta dintre continutul de slaba calitate si unul de calitate ridicata.

3. Odata ce oferiti continut de calitate, Google va premiaza munca si le ofera utilizatorilor interesati de subiect posibilitatea sa descopere intr-un mod facil informatia pe care o oferiti.

4. Desi pare simplu, modul de functionare al lui Google este unul extrem de complex si, uneori, extrem de greu de inteles, astfel ca sfatul meu si al multor altor persoane ar fi sa analizati constant update-urile si sa va adaptati pietei.

Mult mai multa informatie utila regasiti in infograficul de mai jos; eu zic ca e o lectura perfecta pentru orice pasionat de online! Enjoy & share!

 Cateva despre Google

Adaugat in: Google, Internet

2 comentarii

  1. Andreea says:

    Destul de complicata schema. Nu m-as fi gandit ca ascunde atatea Google, pentru mine lucrurile sunt mult mai simple 😀

  2. Anca says:

    Bun graficul, pe gustul meu as indrazni sa spun. Imi place ca s-a punctat atent chiar si cel mai mic detaliu despre Google, cu toate ca ar mai fi multe dedesubturi 🙂