Adevarul este ca ai nevoie de o casa mica dar amenajata cu stil

Casa pe care mi-o dorescVine o vreme cand, vrei nu vrei, te gandesti la perioada cand o sa fii nevoit sa te asezi la casa ta, sa ai o familie frumoasa si fericita, o locuinta doar a ta si celelalte mici detalii pe care le consideri primordiale pentru o viata asa cu ti-ai dorit-o dintotdeauna. Ei bine, in momentul de fata nu sunt nici insurat, nu am o idee temeinica in ceea ce priveste familia pe care mi-o doresc si nici nu am o casa a mea, insa asta nu inseamna ca nu m-am gandit cel putin o data la toate aceste lucruri.

Recunosc, sunt adeptul „modelului american” in ceea ce priveste casa si sunt de parere ca o investitie imobiliara se justifica doar intr-o anumita perioada a vietii sau in anumite circumstante de avantaj financiar, in rest chiria fiind cea mai buna optiune a omului modern. Gandindu-ma ca in 2014 lucrez in Bucuresti si in 2016 pot sa plec prin Londra sau Milano(doamne ajuta), chiar nu vad sensul pentru care m-as inhama la un credit imobiliar. In momentul de fata mi-am inchiriat o garsoniera exact cum mi-am dorit, nu am nicio intentie de a-mi construi propria casa sau de a-mi cumpara un apartament, insa, daca ar veni si acel moment, cu siguranta as miza pe o casa cocheta, amenajata cu mult bun gust si echipata intr-o maniera care sa-mi comunice zilnic faptul ca traim intr-o perioada in care avantul tehnologic este furibund.

Pornind de la aceasta premisa si punandu-ma in situatia in care sunt nevoit sa imi construiesc propria locuinta, categoric voi alege un proiect arhitectural care sa imbine perfect potentialul financiar si sa-mi ofere indeajuns de multa libertate. Nu, nu-mi doresc o casa extravaganta, cu 20 de camere, imi doresc sa imbin utilul cu placutul, 2-3 dormitoare, un living incapator, baie, bucatarie si o camera de lectura fiind mai mult decat suficient pentru necesitatile omului modern. In atare conditii, aruncand o privire si asupra unor planuri arhitecturale oferite de un prieten, nu ramane decat sa pun miza pe un proiect de casa ceva mai mica, de preferat o casa alcatuita din parter si mansarda. Pentru cei care sunt mai rapizi in fapte decat mine si nu au ajuns la niciun consens din acest punct de vedere, va rog sa aruncati o privire pe sectiunea de proiecte case mici a echipei arhitecturale Lora.

Devreme ce ati conturat cu ajutorul unui arhitect proiectul casei mult visate, restul detaliilor vor cadea pe mana unor specialisti in constructii. Trebuie sa recunosc, in momentul de fata nu sunt nici pe departe un specialist al acestui domeniu, insa tind sa cred ca la vremea respectiva ma voi documenta serios, pana la urma va fi casa in care voi locui eu si membrii familiei mele. Dincolo de micile detalii tehnice, se poate spune ca va veni si clipa in care casa este ridicata, finisata si nu mai ramane decat sa o amenajati corespunzator.

Design de interior - casa de visDomeniul amenajarilor este unul destul de pretentios si doar un specialist poate contura acea locuinta pe care v-o doriti. Stiu, avem intotdeauna tendinta de a realiza totul pe cont propriu insa, cel putin in cazul meu, lucrurile vor sta diametral opus. Las totul pe mana unui arhitect, de preferat un prieten sau o prietena care detine cunostinte solide in acest domeniu si are ganduri bune in ceea ce priveste proiectul la care lucrez. Avand certitudinea ca suma ideilor mele si tendintele de la acea vreme vor fi contopite corespunzator, nu ramane decat sa am cateva mici cuvinte de spus la capitolul tehnologic, domeniu la care pot spune ca ma pricep si eu. Natura televizoarelor, echipamentele hi-fi, electrocasnicele sau alte aparate electronice, cu toate sunt importante intr-o incapere. Iar daca la data redactarii acestui articol duc o lupta teribila cu temperaturile exterioare, cu siguranta voi alege o oferta corecta pentru aparatul de aer conditionat, asta ca sa ma asigur ca atat eu, cat si ceilalti locuitori ai viitoarei mele case nu vor face cunostinta cu temperaturi de peste 30 de grade.

Stiu, sunt detalii orecum infime dar pe care eu la cataloghez extrem de importante. In vederea obtinerii unui rezultat in concordanta cu investitia facuta dar si cu munca depusa, cu siguranta imi veti impartasi ideea si veti fi in postura de a pune pret pe fiecare colt al casei voastre.

Acestea fiind spuse, imi pun rabdarea la incercare si voi face tot posibilul ca acel moment in care imi voi construi propria locuinta sa nu fie unul mult prea intarziat. In rest, nu pot decat sa le urez succes celor care au fost mai harnici decat mine si deja au demarat proiecte imobiliare similare.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.