Acer Aspire S7-392-74508G25tws intra pe lista laptopurilor pe care mi le doresc

Simt nevoia unui upgrade in ceea ce priveste laptopul pe care-l folosesc in timpul liber, in ultimele saptamani fiind destul de interesat de ofertele disponibile in magazinele de IT. Nu stiu cat de concludente sunt preturile actuale, in proportie de 99% ma voi orienta catre un magazin extern, sunt mai mult decat convins ca pot obtine un pret cu pana la 30% mai mic. In ceea ce priveste oferta locala, ma ajuta sa observ care sunt tendintele si preferintele utilizatorilor romani, in unele situatii fiindu-mi mai la indemana sa urmaresc magazinele online romanesti decat platformele din strainatate.

Pot spune ca deja am pus deoparte cateva modele de ultrabook-uri, unul dintre ele fiind Acer Aspire S7-392-74508G25tws, piesa de rezistenta din repertoriul celor de la Acer. Am fost si inca sunt sceptic in ceea ce-i priveste pe cei de la Acer, nu au reusit decat sa isi faca un renume in privinta bateriei care se supraincalzeste si care permite intregului sistem sa ajunga la temperatura de fierbere. In cazul unui ultrabook de mare calitate, ma gandesc ca Acer si-a facut mult mai bine temele, un test preliminar ajutandu-ma sa realizez daca s-au semnalat imbunatatiri la nivelul ventilarii.

Acer Aspire S7-392-74508G25tws

Trecand peste aceste detalii, Acer Aspire S7-392-74508G25tws chiar este un laptop de top, atat in ceea ce priveste designul si ermetica, dar mai ales in privinta configuratiei hardware. Din punct de vedere al formatului, deja pot spune ca exista o chimie intre noi, carcasa atent finisata si tastatura de calitate fiind principalele motive pentru care l-am inclus pe lista de dorinte.

Dincolo de carcasa, se remarca unul dintre cele mai reusite display-uri prezente pe un ultrabook, IPS-ul de 13.3 inci fiind capabil sa redea imaginile la o rezolutie maxima de 2560 x 1440px. De asemenea, discutam despre un smart display, asa cum imi place mie sa le spun multi-touch-urilor, drept pentru care o configuratie alaturi de Windows 8 se va dovedi perfecta.

Configuratia hardware este compusa din cele patru componente de baza, sau cel putin asa vad eu situatia in cazul unui laptop. In primul rand procesorul, Acer Aspire S7-392-74508G25tws detasandu-se de concurenta cu ajutorul noii generatii Intel Core i7 4500U, un procesor care dezvolta o frecventa de 1.8GHz si care are avantajul unei memorii cache de 4MB si a unui Turbo Boost de 3000MHz(genial!!!).

Pe langa procesorul de top, Acer Aspire S7-392-74508G25tws vine la pachet cu o memorie RAM comuna, cei 8GB ruland la o frecventa de 1600MHz. S-ar putea sa fie o problema in ceea ce priveste memoria RAM, slotul permite un maxim de 8GB, drept pentru care ar trebui sa fiu destul de limitat pe viitor. Nu-mi fac probleme in privinta memoriei RAM, trebuie doar sa ma interesez daca slotul dedicat HDD-ului permite unul cu o capacitate mai mare, versiunea de baza venind cu un SSD de 256 GB. O ultima componenta de baza ar fi placa video, la acest capitol neavand o pretentie anume, Intel HD Graphics fiind indeajuns de puternica pentru a-mi sustine necesitatile.

La nivel multimedia, Acer Aspire S7-392-74508G25tws vine cu difuzoare stereo si microfon integrat, camera web Crystal Eye HD, noua inovatie Acer, slot pentru card de memorie si o functionalitte de Dolby Home Theater v4. Porturile sunt suficiente, am parte atat de HDMI cat si de USB 3.0, in timp ce la nivelul conexiunii la internet ma bazez pe Wireless.

Cu o greutate de doar 1.3kg si numeroase caracteristici secundare, tind sa cred ca Acer Aspire S7-392-74508G25tws ar putea fi o investitie meritata, conditia de baza fiind ca pretul regasit in US sau UK sa nu depaseasca suma de 5000 de lei.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.