8 lucruri pe care le-aş scoate în afara legii

Că tot e în trend în perioada asta remanierea guvernamentală, mă gândesc că dacă peste noapte aş ajunge în Guvern şi aş putea scoate în afara legii orice mă deranjează iată care ar fi primele 8 lucruri pe care le-aş interzice:

1. Datul cu aspiratorul duminică dimineaţa înainte de ora 12:00 – E o crimă să visezi liniştit la un somn dulce la sfârşit de săptămână şi să te trezeşti dintr-o dată pe ritmurile dezacordate ale aspiratorului vecinei de deasupra, care nu ştie că dimineaţa de duminică a fost creeată pentru linişte şi odihnă!

2. Pitziponcăreala şi cocalarismul tot mai prezente în ultima vreme – Ar trebui să fie ilegal să te comporţi precum specimenele astea, care toacă degeaba bani destui ce ar putea fi folosiţi cu cap în alte scopuri.

3. CFR-ul, compania aia de stat de transport feroviar, nu echipa de fotbal cu acelaşi nume – Dacă este ilegal să mergi cu 150 km/h pe autostradă în condiţiile în care autostrada este liberă şi dreaptă, atunci trebuie să fie ilegal şi ca trenurile să circule cu viteza melcului olog de 30 km/h pe două şine de cale ferată lungi şi drepte. Ar trebui să fie ilegal să faci 14 ore de la Alba-Iulia la Constanţa, să plăteşti 93 de lei şi să călătoreşti în condiţiile pe care le ştiţi şi voi.

4. Balada populară Mioriţa – Urăsc balada asta şi mi se pare că toată soarta şi necazurile neamului românesc sunt sintetizate în ea. Trebuie interzisă pentru a feri generaţiile viitoare de atmosfera morbidă pe care o aruncă lecturarea acesteia asupra dezvoltării psihice. Necazul este că deocamdată este lectură obligatorie în gimnaziu sau liceu. Un exemplu similar ar fi opera lui Mihail Sadoveanu, Baltagul.

5. Traducerile proaste de la filme – Ar trebui să fie ilegal ca înţelesul şi impactul unor replici de mare efect din filmele artistice să fie denaturat şi construit după bunul plac de către angajaţii unor firme de traducere şi adaptare care nu au învăţat decât rusă pe băncile şcolilor. Hai că la filmele englezeşti şi cele în limbile latine ne mai prindem şi noi unde au greşit ei, dar ce te faci la un film în norvegiană sau în turcă?

6. Canalul public de televiziune TVR – Pentru că difuzează Viaţa satului şi Tribuna partidelor Parlamentare, pentru ediţia principală de ştiri de la ora 20:00 care este un eşec total, pentru că îl are pe Dan-Mihai Alexandrescu la transmisiunile din F1, pentru că pretinde bani de la contribuabili, pentru că are vreo 7 canale care sug banii statului şi nu produc nimic.

7. Manelele şi pe cei care le cântă – Pentru că sunt o sursă neîntreruptă de incultură, prostie, submediocritate, poluare fonică, evaziune fiscală şi pentru că promovează lenea, şmecheriile financiare şi guvernarea vieţii de şmecherie, este clar că ar trebui scoşi în afara legii.

8. Bărbile feţelor biserceşti – Trebuie interzise pentru a li se vedea feţele alea care de cele mai multe ori mi se pare că ascund falsitate, lăcomie, ură, parşivitate, pedofilie sau homosexualitate. Deşi recunosc că nu toţi preoţii, călugării sau călugăriţele se identifică prin descrierea anterioară trebuie înţeles că cei mai mulţi dintre ei sunt periculoşi.

Voi? Ce aţi scoate în afara legii?

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.