8-9 / 14 Hai sa punem punct acum

8. Lupte de putere

Daca partenerul tau insista sa aiba cuvantul final in fiecare argument si decizie ca „sef al familiei” sau ca „ea, care trebuie sa fie ascultata”, relatia ta are probleme. Nu mai este o relatie cadou si de luat; este o lupta cu puterea de cap. Si uneori singura solutie este sa inchei relatia pe care partenerul tau intentioneaza sa o domine.

Este posibil ca, provocandu-l in mod deschis partenerului si ii reamintesti ca nu este el stapanul nimanui, astfel incat sa il poti trezi si sa iiarati un drum diferit. Dar daca insista sa castige tot timpul – pe cheltuiala ta – este timpul sa-si ia ramas bun.

9. Abuzul fizic sau emotional

Evident, daca partenerul tau este abuziv in vreun fel (fizic, mental sau emotional), nu ai nicio obligatie sa ii reformezi sau sa ramai impreuna „la bine sau la rau”. Mai ales daca sunt implicati copiii, le este dator sa gaseasca un mediu mai sigur si mai sanatos in care sa creasca. Dar nu va reduceti nevoia pentru asta.

Daca partenerul tau refuza sa inceteze si sa renunte la abuz, nimeni nu se asteapta sa stai si sa inghiti- sau sa astepti pana cand devine necesar sa chemi politia.

Adaugat in: Social

Comentariile sunt inchise.