5 motive sa mananci pomelo

Mai mult dulce decât acru și cu un miez suculent, pomelo este strămoșul fructului grapefruit. Acest gigantic blând din familia citricelor este nativ din Malaezia și Asia de Sud-Est, dar a fost introdus în multe alte țări tropicale, precum California, Florida și Hawaii. De asemenea, fructul pomelo este numit și pulmetto, shaddock, chadec, lamaie Bali, grapefruit chinezesc.

Deliciosul pomelo îți poate îmbunătăți dieta alimentară, făcând-o mai sănătoasă. Iată 5 motive să mănânci pomelo:

Are un gust bun. Dulce, cu doar un pic de nuanță acrișoară, fructul pomelo este, în primul rând, răcoritor și poate fi o gustare fortifiantă atunci când este servit dimineața. Sucul său poate fi un plus gustos în sosurile pe care le folosești în salate, salsa și marinate. De asemenea, dacă dorești un desert aromatic și dietetic, poți servi o salată din pepene galben și pomelo, care, amestecate, oferă o mixtură de dulceață și citrice în cel mai plăcut mod.

Conține puține calorii și grăsimi. 190 de grame de pomelo conține 0% grăsimi și 72 de calorii, fiind astfel un deliciu dietetic. Aproape toată lumea a auzit de Dieta Grapefruit, care a devenit populară la Hollywood, în anii 1930, redevenind cunoscută în anii 1970. Atât grapefruit-ul cât și pomelo conțin o enzimă de ardere a grăsimilor, aceasta fiind o calitate în plus a acestei diete. Dieta Grapefruit promovează aportul de calorii extrem de reduse, în special atunci când pomelo sau grapefruit-ul este consumat înainte de fiecare masă.

Conține fibre. Pomelo și grapefruit-ul sunt niște fructe ce conțin o mulțime de fibre, suprimând astfel pofta de mâncare și păstrând, în același timp, intestinele sănătoase.

Conține vitamina C. Mugurii citricelor conțin vitamina C, iar pomelo nu este o excepție. Pomelo oferă 193% din necesarul nostru zilnic de vitamina C. Studiile recente au demonstrat că acest nutrient întărește sistemul imunitar, previne și tratează răcelile, etc. Mai mult decât atât, persoanele cu o concentrație mai mare de vitamina C în sânge au un risc cu 42% mai scăzut de dezvoltare a accidentelor vasculare cerebrale.

Menține inima sănătoasă. O porție de pomelo conține 410mg de potasiu, ajutând astfel la sprijinirea sănătății inimii. Acest mineral esențial reglează nivelul tensiunii arteriale acumulate în organism, reducând impuritățile.3131

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.