3 pasi simpli pentru a demara o afacere online [P]

Afacerile in offline devin tot mai greu de administrat de catre proprietari, astfel ca trendul multor antreprenori care nu au avut succes cu afacerile lor este sa intre pe piata online si sa incerce sa recupereze din pierderi, ba chiar sa ajunga la stadiul de profit.

Daca multi dintre cei care doresc sa investeasca intr-o afacere se gandesc ca activitatea online este mult mai facila si mai ieftina, lucrurile par a nu fi chiar la orizont cu aceste idei. O afacere online care nu este corect administrata are cel putin la fel de multe sanse sa ajunga in faliment ca un proiect offline, astfel ca necesitatea unor cunostinte este, de cele mai multe ori, primordiala. Bineinteles, exista si varianta ca detinatorii afacerilor medii si mari sa opteze pentru personal calificat in scopul intretinerii unui business online insa nici aceasta varianta nu echivaleaza cu un succes garantat si un profit pe masura.

In continuare va prezentam in mod succint care sunt pasii de urmat pentru un tanar antreprenor care doreste sa isi inceapa o afacere online:

1. Detinerea unui domeniu si a unui hosting. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci pentru a-ti pune afacerea online este sa alegi un nume pentru business-ul tau si un pachet de gazduire. Indicat ar fi alegerea unui nume brandabil, a unui domeniu .RO si a unui pachet de hosting in functie de rating-urile firmelor de hosting aflate in activitate.

2. Realizarea site-ului. Partea de web design este foarte importanta si un site realizat la parametrii optimi va poate garanta o prezenta online mult mai agreata de catre vizitatori. Aveti nevoie de servicii de creare site oferite de o firma de web design specializata care sa puna in aplicare toate cerintele si facilitatile pe care le doriti.

3. Odata ce site-ul vostru este online si poate fi accesat in mod corect, intervine segmentul de promovare. Aveti ca optiuni pe termen scurt promovarea prin intermediul Google Adwords sau pe site-urile de profil, atragerea vizitatorilor si potentialilor clienti realizandu-se foarte rapid, sau puteti opta pentru optimizare SEO care va poate garanta castigarea unor pozitii fruntase pentru cuvintele si expresiile care va aduc clienti pentru produsele/serviciile prestate, aceasta metoda fiind benefica pe termen lung.

Adaugat in: Internet, SEO

Comentariile sunt inchise.