3 idei de amenajare a unei terase

Desi ne indreptam catre sezonul rece, nu ne putem lua gandul de la terasele care ne-au facut vara mai frumoasa. In ideea ca multi dintre voi isi fac planuri pentru anul urmator, va ofer numai putin de trei idei de amenajare facila si eficienta a unei terase. V-ati hotarat sa puneti bani deoparte in aceasta iarna in vederea unor investitii privind amenajarea casei voastre? In acest caz, detaliile pe care le veti citi in acest articol sunt numai bune si m-as bucura enorm sa aud ca macar un cititor a pus in practica informatiile sau macar s-a inspirat din spusele mele.

Importanta unei terase pentru o locuinta este covarsitoare si asta o stim cu totii, nu de putine ori, in perioada de vara, rudele sau prietenii care locuiesc la bloc ne fac vizite pentru a scapa de aglomeratia urbana. Este totusi important sa stii cum sa amenajezi o terasa, lucrurile fiind chiar putin mai complicate decat in cazul unei amenajari interioare.

Puneti pret pe coloristica, ganditi-va cu atentie la elementele de mobilier ce urmeaza sa le montati si nu eliminati din ecuatie acele detalii care ar putea sa va faca dupa amiaza mai frumoasa, atat voua cat si rudelor sau prietenilor care va trec pragul.

1. Terasa colorata

Decat o terasa monocroma, trista as putea spune, prefer terasele care imbina doua sau mai multe culori. Daca sunt culori vii, cu atat mai bine, impactul vizual fiind unul plin de energie iar clipele petrecute printre nuante precum rosu, verde, galben sau albastru vor fi precum sejururile pe o plaja din Caraibe. Culorile vii ne binedispun, ne dau o senzatie de veselie acuta insa este la fel de important sa nu abuzati de ele. Incercati sa creati un mix intre culorile scaunelor, ale peretilor din jur sau ale celorlaltor obiecte de decor. De asemenea, n-ar strica sa montati o podea din lambriu pe care sa amplasati o canapea insotita de cateva fotolii, confortul oferit de aceste ansamble nu se compara cu cel oferit de un set de scaune.

Terasa colorata

2. Terasa cu elemente naturale

Nu toti ne putem bucura de o gradina amenajata corespunzator, astfel ca amenajarea terasei intr-un anume stil ne poate imprima ideea ca natura chiar este aproape de noi. Elementele naturale despre care vorbesc pot fi arbori sau arbusti, o podea din lemn natural sau din pietre, scaune si mese realizate din lemn de calitate si cat mai multe plante insiruite de-a lungul spatiului. Sunt multe idei pe care le puteti imbina in vederea obtinerii unei terase „naturale”, important este sa va legati pe cat se poate de plante si elemente 100% naturale si sa tineti cont de cromatica.

Terasa naturala

3. Terasa moderna

Vad tot mai multe amenajari interioare sau exterioare cu tenta moderna si nu m-am putut abtine sa nu-mi imaginez si o terasa presarata cu mobilier modern, sculptat in diverse forme. In cazul unei terase moderne, nu este musai sa va orientati catre anumite nuante si nici nu aveti limite in ceea ce priveste forma mobilierului; puteti sa va lasati purtati de instinct sau puteti arunca o privire pe cataloagele de amenajari. Combinati elemente de calitate cu palete de culori aflate in tendintele acestui sezon, originalitatea avand si ea un rol covarsitor in obtinerea unei terase ce cu siguranta ii va marca in mod placut pe vizitatorii tai.Terasa moderna

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.