3 dintre cele mai bune moduri de a invinge frica de a fi singuri

Frica de a fi singuri noaptea
Daca frica ta se refera mai mult la a fi singura noaptea, iata cateva etape pe care trebuie sa le faceti:

1. Desensibilizarea sistematica 

O modalitate de a rezolva o fobie este sa va expuneti treptat la stimulii care te fac incomod. Puteti incepe prin pastrarea tuturor luminilor in casa dvs. in timpul noptii si prin mentinerea televizorului aprins.

Avand zgomotul de fundal al televizorului, o sa va ajute sa va simtiti mai putin singuri si pastrarea luminilor o sa va ajute sa va simtiti in siguranta. Odata cu trecerea timpului, incepeti sa atenuati luminile sau sa pastrati doar jumatate din ele in timpul noptii. De asemenea, puteti reduce volumul televizorului. In cele din urma, veti putea sa lasati toate luminile si televizorul stins.

2. Invatati-va imprejurimile

Mergeti in jurul casei cu ochii inchisi sau noaptea cu lumina aprins si folositi-va simturile disponibile pentru a invata fiecare pas, fiecare zgomot, fiecare miscare din casa. Cu acest nivel de concentrare, deveniti atat de familiarizat cu mediul inconjurator si cu intunericul pe care il invatati ca  in cele din urma sa va simtiti confortabil cu el.

3. Infruntati-va temerile de a fi singuri in casa

Imaginatia voastra este problema in aceasta situatie, deoarece va temeti ca s-ar putea produce o situatie ingrozitoare cand sunteti singuri noaptea. Trebuie sa va dati dovada ca orice este in imaginatia voastra este doar asta – imaginar. Deschideti ferestrele si priviti afara pentru a vedea o noapte calma si linistita. Puteti merge chiar si pentru o scurta plimbare pe strada, pentru a va da seama ca nu aveti de ce sa va temeti

 

Adaugat in: Diverse, Social

Comentariile sunt inchise.