12/12 – Carti consacrate in filosofie – Partea a V-a

10. Meditatii despre prima filozofie – Rene Descartes

Existenta lui Dumnezeu si a sufletului uman a fost una dintre cele mai explorate intrebari din univers.

Rene Descartes ne introduce in aceste teme complexe si intrigante, prin sase meditatii in renumita sa carte, Meditatii despre prima filozofie.

Filozoful francez ia in considerare profund sistemul metafizic, scriind despre teme comune, cum ar fi indoiala, mintea umana, trupul si sufletul, Dumnezeu, adevarul si falsitatea, precum si esenta si natura umana.

Citita pe scara larga pana astazi, Meditatiile sunt cu siguranta ceva de adaugat pe lista dvs. de lecturi.

11. Cautarea semnificatiei omului – Viktor E. Frankl

O poveste devastatoare si cu adevarat remarcabila a unui psihiatru austriac si supravietuitor al Holocaustului, Viktor E. Frankl, este o poveste despre suferinta, mahnire si, in cele din urma, speranta.

Cautarea semnificatiei omului urmareste viata de zi cu zi a autorului ca prizonier in lagarele de concentrare naziste in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Inrudite: 27 dintre cartile care se schimba in viata pentru a va inspira

Cartea poate fi impartita in doua parti – prima concentrandu-se pe experienta sa in tabere si a doua introducerea logoterapiei, concept care l-a ajutat pe Frankl sa gaseasca sens si sa supravietuiasca conditiilor oribile ale lagarelor.

Frankl explica ca suferinta este inevitabila, dar modul in care ne apropiem si ne descurcam este ceea ce da viata noastra un sens.

12. Cartea: Pe tabu impotriva a sti cine esti – Alan Watts

Suntem unul cu universul sau conspiram impotriva lui?

Alan Watts, un filozof britanic foloseste teme atat din occidentale cat si din filozofia estica pentru a acoperi subiecte referitoare la identitatea personala, constiinta superioara si existenta in sine.

In Cartea, Watts abordeaza una dintre cele mai mari intrebari cunoscute omului – cine sau ce suntem?

El sustine ca oamenii s-au deconectat de la radacinile universului si au crescut pentru a deveni ostili lumii din jurul lor.

Adaugat in: Interesant

Comentariile sunt inchise.