10 obiceiuri sanatoase…

…de care ar trebui sa tinem cont cu totii daca vrem sa avem o viata care sa se desfasoare in parametri optimi !

1.Micul dejun

Un „must”(conditie obligatorie) pentru fiecare. Inutil sa mai explic de ce. Armate intregi de doctori,oameni de stiinta etc. Au demonstrat utilitatea/necesitatea acestui sfat.

2.Meniul echilibrat

In cazul in care nu suferim de vreo boala anume (sau avem interdictii cu privire la anumite alimente/grupe de alimente) este in interesul nostru sa avem o alimentatie diversificata si echilibrata (bineinteles cu cat mai putine grasimi).

3.Miscarea

Miscarea este benefica oricui, la orice varsta (efortul fiind bineinteles dozat in functie de varsta).Dupa cum „m-am exprimat” si in alte articole, nu trebuie sa fie neaparat la nivelul unui sport de performanta ceea ce facem. Important este sa identificam ceea ce ne place si, sa facem macar 30 de minute pe zi acel lucru (de ex. Unora le place sa se plimbe cu bicicleta, altora sa inoate sau sa alerge samd).

4.Antrenamentul mental

Bine, bine, alimentatie, miscare insa…cu „mansarda” ce facem? Ca sa ne conformam dictonului „Mens sana in corpore sano”- pentru partea mentala avem mai multe optiuni (si aici in functie de preferintele fiecaruia – sudoku,sah,puzzle etc). Sau putem apela la softuri specializate. Unul dintre cele mai bune programe in acest sens (la care contribuie o intreaga echipa de specialisti si pe care il recomand cu caldura este „lumosity”).

5.Gandire pozitiva (Happy thoughts)

Da, stiu. Este din ce in ce mai greu sa gandesti pozitiv cand auzi ca TVA-ul a crescut la 24% sau ca salariile s-au taiat cu 25 %. Insa nu imposibil. Nu putem schimba actiunile altora insa le putem controla pe ale noastre (modul in care noi reactionam la stimulii din jur – despre acest subiect, intr-un articol viitor).

6.Viata sociala activa.

Inutil sa enumar aici studiile care s-au facut pe aceasta tema (studii care demonstreaza legatura directa dintre longevitate si viata sociala activa)…Deci, fiti activi (nu doar online ) si incercati sa stabiliti cat mai multe legaturi.

7.Practica meditatia/yoga

Exista pe piata foarte multe carti de calitate care ne invata cum sa meditam (exercitii de respiratie, relaxare etc.).De asemenea practicarea unei discipline precum yoga ne poate ajuta sa ne regasim/mentinem echilibrul interior.

8.Hobby-ul

O definitie mai des intalnita a acestui cuvant : „urmarirea regulata a unei ocupatii care produce in mod special relaxare”.

Vezi ce-ti place sa faci (ce te relaxeaza) si…treci la actiune!

9.Somnul

Dormi suficient (media este de 7-8 ore insa aceasta difera in functie de varsta,metabolism, necesitatile si preocuparile fiecaruia).Un somn odihnitor face diferenta dintre o zi reusita si una „ratata”.

10.Perfectiunea intruchipata = fata morgana…

Adaugat in: Diverse, Sanatate

Comentariile sunt inchise.