10 moduri prin care iti poti asigura siguranta propriei locuinte

Casa unui om este cum se spune fortareata sa. Dar casele din ziua de astazi nu au metereze, santuri si ziduri groase de piatra pentru a tine departe vizitatorii. In ziua de astazi oamenii isi cumpara sisteme de securitate cum ar fi sisteme de alarma casa pentru a tine departe vizitatorii nedoriti. Un sistem de alarma casa nu numai ca va imbunatatii siguranta familiei si a bunurilor dumneavoastra dar va reduce costurile de asigurare a acasei tale. Mai jos va prezentam un top care evidentiaza 10 din cele mai bune caracteristici ale unui sistem de alarma casa.

1 Detectoare de fum – Adauga un plus de protectie casei tale, mai ales atunci cand acestea sunt integrate in sistemul de alarma casa. Nu numai ca detectoarele de fum indica un incendiu si va ofera un timp pentru a scapa in conditii de siguranta insa daca este atasat unor sisteme de alarma casa dispecerizate va notifica automat si departamentul de pompieri.

2 UPS pentru backup-ul alimentarii – Este important sa mentii sistemul de alarma casa pornit chiar si in timpul unei pene de curent in cazul in care dureaza prea mult riscul de spargere a casei creste. Alarmele ar trebuii sa fie eficiente chiar cand nu ai curent.

3 Centru de control. Inima sistemului de alarma casa este o centrala de alarma master care este de obicei instalata pe un perete intr-o locatie cu acces facil. Panoul primeste informatii de la toti ceilalti senzori si calculeaza si transmite informatii relevante pentru compania de monitorizare.

4 Alarme care vorbesc – Alarmele care vorbesc te fac sa intelegi starea sistemelor de alarma casa rapid si sa le programezi usor.

5 Alege servicii profesionale de  instalare, monitorizare, si reparare sisteme de alarma casa – Aceste servicii cresc nu numai nivelul de siguranta, dar si confortul de a pastra in siguranta o casa. O alarma de casa nu poate notifica departamentul de politie sau de incendiu singura si are nevoie de dispecerizare. Pe langa serviciul de dispecerizare, companiile de monitorizare includ un serviciu de patrula mobila si de reparatie a sistemului pentru siguranta dumneavoastra.

6 Sisteme de alarma casa wireless – daca doriti sa aveti o casa eleganta, moderna si nu incarcata cu fire excesive care pe langa ca arata urat creeaza un pericol de impiedicara si necesita o instalare profesionala, aveti nevoie de sisteme de alarma casa wireless, cu tastaturi si alte dispozitive care transmit informatii catre centrala de alarma folosind semnale radio. Un hot nu va mai putea taia un cablu de alarma pentru a-l dezarma.

7 Senzori detectori de miscare- Trebuie sa fi mereu in siguranta si aceasta nu poti sa o faci decat cu senzori de alarma casa profesionali, cu infrarosu si imunitate la animale de companie pentru a reduce numarul alarmelor false.

8. O tastatura in plus. O tastatura montata in exterior iti poate ajuta familia sa dezarmeze mai usor alarma. O tastatura inteligenta poate bloca yalele casei si alarma dupa incercari repetate de introducere a codului gresit.

9. Trebuie sa semnalizezi ca ai un sistem de alarma casa. Astfel daca lipesti stickere pe geamuri si diverse semne de alarma hotii vor fi descurajati si vor ocolii casa ta. Altii aleg diverse semne pe gard sau in fata casei pentru a descuraja eventualele spargeri.

10. Tag-uri de deschidere si telecomenzi. Unele sisteme de alarma casa includ diverse dispozitive de dezarmare a casei cum ar fi telecomenzi sau tag-uri pentru deschiderea usii. Similar cu orice telecomanda de masina telecomanda de sisteme de alarma casa poate contine doua butoane de armare/dezarmare insa si un buton de panica in caz de urgenta

Adaugat in: Casa, Tech

Comentariile sunt inchise.